De C van Comfort

 

Thuis de thermostaat op 20˚C met timer of bewegingssensor. De stoelverwarming in de auto voorverwarmen door middel van een app. Heerlijk om altijd en overal in 20˚C  te vertoeven.

 

De ontwikkelingen in de huidige maatschappij staan niet stil, alles wordt steeds efficiënter gemaakt en steeds meer comfort en gemak wordt ons aangeboden. “Wordt ons lichaam daarvan niet lui”? Grofweg gezegd: “Ja”. Ons lichaam is ingenieus gemaakt en is van oorsprong bestand om met warmte en koude om te gaan. Systemen in ons lichaam worden aangezet wanneer we geconfronteerd worden met extreme warmte of kou. Zweten en kippenvel zijn de meest bekende en bovendien zichtbaarste reacties. Door ons lichaam regelmatig bloot te stellen aan warmte of kou worden er talloze (onzichtbare) processen in werking gezet. 

 

 Graag wil ik vooropstellen dat: ‘Om jezelf uit je comfortzone te halen, het geen challenge behoeft te zijn.’ Het is een onjuist gedachte dat je door pijngrenzen heen moet, tanden op elkaar en volhouden maar. In tegendeel, want leren ontspannen in een oncomfortabele situatie, daar ligt de sleutel. Als je dit hebt mogen ervaren “comfortabel in het oncomfortabele” dat geeft een enorme fysieke en mentale boost.

 

Just Breathe! Onze adem, deze krachtige tool hebben we altijd bij ons. Met een bewuste ademhaling besturen wij ons zenuwstelsel. Veelal zijn we in actie van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en weten wij niet of nauwelijks onze uitknop te vinden. Vaak denken wij te kunnen ontspannen door het zoeken van afleidingen, TV, smartphone enz. Echter, dit zijn nog steeds prikkels voor ons brein en houdt ons in de actiemodus.

 

Met de Wim Hof Methode leer je, en vooral voel je, hoe je door middel van een bewuste ademhaling inspanning en een volledige ontspanning kunt ervaren.  Door bewust te ademen heb jij de controle (weer terug) en dat geeft een enorm vertrouwen. Het vergroot het vertrouwen in de kracht van ons eigen lichaam, door connectie maken met het lijf, weer voelen en ervaren in plaats van denken en overuren maken in het brein. Je voelt je weerbaarder. Het haalt de oerkracht in jezelf weer naar boven.    

 

IT CAN CHANGE YOUR LIFE!