De Tijd zal het Leren

Regelmatig duik ik de natuur in om even op adem te komen. Connectie maken met de natuur en connectie maken met mezelf. Dit doe ik het liefst alleen, lekker even de stilte in. Geen gesprekken, geen extra prikkels. Mijn adem, mijn voetstappen en de elementen (aarde, water, lucht, vuur).

 

Zoals sommige van jullie misschien weten ben ik een tijdlang opzoek geweest naar mijn aan- en uitknop, ik ging altijd lekker door. Had ik het ene nog niet afgerond, was ik al weer begonnen met het volgende. Totdat het op een dag mis ging. Uiteraard had mijn slimme en wijze lichaam mij al een aantal signalen gegeven. Maar ik had deze genegeerd, want is moest tenslotte door. Alles op tijd. 7:00 uur dit en om 8:00 uur dat. Racen tegen de klok, ken je deze uitdrukking? Haasten iets af te krijgen, haasten om op tijd te zijn, haasten om vrijetijd vrij te maken.

 

Nu, inmiddels een aantal jaren, een aantal stappen en beslissingen verder worstel ik zo nu en dan met het begrip TIJD. De klok tikt door, de dagen vliegen voorbij, ook een paar van die bekende uitspraken om daadwerkelijk te kunnen genieten van het nu. Genieten van alle mooie dingen die geweest zijn en nog komen gaan, even pas op de plaats, de stilte en rust in. Tijd om te luisteren naar de wijsheid van mijn lichaam.

 

Ohja... 'Me Time' ook zo'n mooie. Vertaald: 'Mijn Tijd'. Het wordt geïnterpreteerd als, Tijd voor Jezelf.

 

Belangrijk is dat ik me realiseer dat het druk hebben een bewuste keuze is. Als ik een stampvolle agenda heb, heb ik die ZELF gecreëerd. De drukte van vandaag is een gevolg van keuzes die ikzelf heb gemaakt. Mijn Tijd dus!

 

Ach ja, ik mijmer nog een 'tijdje' door over De Tijd. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0