Het verschil zit hem in wat de mind ervan maakt

Wat is het verschil tussen gister en vandaag?

De temperatuur of de beleving?

 

Het uitkleden was net zo koud, aan de rand van het meer was net zo koud, in het water, je snapt het, was net zo koud. Maar door de blauwere lucht en door het stillere water was de beleving vele malen warmer.

 

 

Het is wat de mind ervan maakt. Stel, je hebt de liefde van je leven ontmoet op een mistige zaterdagmorgen in een temperatuur van rond de 4°C. Uren wandelde jullie hand in hand en jullie verwarmde je aan elkaar op. Je zult hier 'warme' herinneringen aan hebben, dus zal de kou als een dag zoals gister niet perceptie zijn.

 

It's all in the mind

 

Dit was vandaag mijn eigen les. In de auto terug was ik bij de Blinkerd al weer helemaal warm, terwijl ik gister op mijn manier aardig mijn best moest doen. Nou misschien voor jou ook een mooie om eens bij stil te staan (niet te lang hoor, blijf in beweging anders koel je zo snel af ).

Reactie schrijven

Commentaren: 0