Doen wat hoort voor mij!

Zondag had ik een soepie gemaakt. Ik had er van alles ingemieterd, wortel, courgette, zoete aardappel, prei, ui en ik vond ook nog een stuk gember. Toen ik het stuk gember geschild en wel in de pan gooide, ging er even door mij heen: "Maar dat hoort denk ik niet hoor, zo'n groot stuk gember in je soep". "Lekker boeie", dacht ik, ik heb er zin in. Mijn soepie was heerlijk geworden.

 

Vanmiddag haalde ik het laatste beetje soep uit de koelkast. Overgegoten in een kommetje. Voor het de magnetron in zou gaan even een klein nipje proeven. Lekkerrrr zeg! Koude soep! Jij gaat helemaal de magnetron niet in, ik eet het koud op. Weer kwam even dat stemmetje: "maar dat hoort toch helemaal niet, koude soep eten".

 

Al jaren wordt er om mij gelachen dat ik gek ben op koude kliekjes. "warm het even op, want het het hoort warm hoor". Wat en hoe hoort het eigenlijk?

 

Tijdens het (koud) opslurpen van mijn overheerlijke soepie dacht ik aan Dorien Groot die mij een paar maanden geleden vroeg tijdens de Nieuwetijdstraining van het NTI NLP: "Hoe hoort het voor jou Nance"? Van de oude naar de nieuwetijd, in vrijheid je eigen weg gaan. Vandaag viel weer even zo'n kwartje! Doen wat hoort of iets doen om erbij te horen.

 

Vraag eerst aan mezelf: hoe hoort het voor mij?

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0