Ik loop niet om beter te worden. Ik loop om mij beter te voelen!

“Ik heb het plezier weer terug en liep vandaag een PR op de 10km”

 

Ik loop niet om beter en sneller te worden. Ik loop om mij beter te voelen. Toch liep ik vandaag een PR op de 10 km!

 

In 2015 ben ik begonnen met hardlopen, eind 2014 kwam ik thuis te zitten ik was behoorlijk burn-out. Mijn lijf wilde niet meer en mijn hoofd maakte nog steeds overuren. De voorgeschreven oxazepam en antidepressiva heb ik nooit genomen. Ik voelde mij met medicatie niet meer op deze aarde.

 

In mei 2015 ben Ik begonnen met kleine stukjes wandelen. Samen met de doggy’s ging ik er op uit, een nieuwe wereld ging voor mij open. De natuur in de Schoorlse Duinen kreeg mijn mind tot rust. De kleine stukjes breidde zich al snel uit naar iets langer en zelf kleine stukjes hardlopen. Ik ben heel wat keren te weg kwijt geraakt en gek genoeg nooit in paniek geraakt. Terwijl ik in het dorp, in de winkel en thuis heel wat paniekaanvallen heb gehad destijds. In de Schoorlse Duinen ken ik inmiddels aardig de weg en toch zijn er nog zoveel mooie paadjes te ontdekken, heerlijk.

 

Na de Mont Ventoux en de Dam tot Damloop afgelopen jaar had ik het een beetje zwaar met hardlopen. Het lopen ging even niet zo lekker en het leek wel of daardoor alles even niet zo lekker liep. Zoekende naar oorzaken, zoekende naar manieren. Toch weer dat hoofd dat graag alles wil weten.

 

Januari heb ik een hardloop-break genomen, behalve het geven van de trainingen, die liep ik mee. Eind januari viel mijn oog op Sportrusten. Ik had de naam al vaker voorbij zien komen. Ik zag het in combinatie met snelle marathonlopers, dat is niets voor mij dacht ik. Totdat ik de naam weer tegenkwam in combinatie met de tekst: Sportrusten is fan van ademhalingsoefeningen, kou, hardlopen, vroeg opstaan en avontuur. Laat dit nou precies de dingen zijn waar ik van hou.

 

In februari ben ik begonnen met hun programma ‘tem je brein’ en in maart het programma 100 dagen sportrusten. Ik train daarmee voor een halve marathon. De trainingen zijn op hartslag, erg fijn om te doen. Ik vind het erg prettig om een houvast te hebben en die houvast is niet een tempo of de afstand, maar mijn eigen hartslag. Het geeft een veilig en een ‘ik ben goed bezig’ gevoel, wetende dat deze methode is ontwikkeld door ‘vakidioten’, zoals Koen de Jong en de andere deskundige zichzelf noemen.

 

Ik heb het plezier weer terug en liep vandaag een PR op de 10km met een gemiddelde hartslag van 157 bpm. Dus niet over de kop, niet naar de klote, niet leeg of whatever.

 

 

Gewoon lekker gelopen en genoten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0