Terugblik

In maart 2021 zijn we begonnen met het rapen van zwerfafval in het buitengebied rondom Warmenhuizen. Het baarde ons zorgen dat er zoveel -onopgemerkt- plastic zich al járen in de sloten, slootkanten en bermen accumuleerde. Onze insteek is om specifiek bermafval op te ruimen aangezien dat de locaties zijn waar amper geraapt wordt.

 

We zijn heel blij om te kunnen zeggen dat de hoeveelheid afval aanzienlijk gereduceerd is geraakt; waar we voorheen met stampvolle en loodzware vuilniszakken terugkwamen van een uurtje rapen, zien we dat dat inmiddels gehalveerd is geraakt. Daar zijn we trots op! 

 

 

En we zijn ontzettend dankbaar voor de vele vrijwilligers die zich hebben aangesloten bij ons initiatief. Mensen die bereid zijn een deel van hun zaterdagochtend in te zetten om onze wereld schoner te maken.

 

Plezier

Het is opmerkelijk om te zien dat iedereen met een ontzettend fijn gevoel terugkomt van een uurtje rapen. Het gevoel overheerst dat je heel concreet bezig bent geweest met een belangrijke en positieve verandering teweeg te brengen. We doen dit niet voor onszelf, maar om onze leefomgeving te ondersteunen in het ontdoen van afvalproducten die er niet in thuishoren.

 

Gekleed in een geel hesje, uitgerust met prikstok en vuilniszak in elke hand gaan we elke twee weken op zaterdag om 12.00 uur onderweg naar het buitengebied rondom Warmenhuizen. Rond 13.00 uur sluiten we af met een kopje koffie/ thee met iets lekkers.

 

De eerst volgende keer is, zaterdag 18 maart om 12:00 uur.

Iedereen is welkom; houd er wel rekening mee dat het een heel fijn gevoel geeft om onze wereld een beetje beter te maken samen met elkaar. 

 

Wil je meer weten?

Bel ons dan gerust.

 

Nancy Kooij 0617680480

Jantine Hoep 0627346353
Ik kom graag een keertje helpen!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.